Saab dobio sudsku zaštitu od poverilaca

Bez autora
Sep 22 2011

Švedski sud je u sredu prihvatio zahtev posrnulog proizvođača automobila Saab za zaštitom od poverilaca kako bi mu dao više vremena da od kineskih investitora osigura očajnički potrebna financijska sredstva. Stokholmski Apelacioni sud poništio je prethodnu odluku nižeg suda, navodeći da će "temeljna istraga pokazati da postoje preduslovi za nastavak rada fabrike".Okružni sud iz Vanersborga odbio je pre dve nedelje takav Saab-ov zahtev, naglašavajući da Saab nije u stanju da prikupi potrebna sredstva.

Saab dobio sudsku zaštitu od poverilacaŠvedski sud je u sredu prihvatio zahtev posrnulog proizvođača automobila Saab za zaštitom od poverilaca kako bi mu dao više vremena da od kineskih investitora osigura očajnički potrebna financijska sredstva.

Stokholmski Apelacioni sud poništio je prethodnu odluku nižeg suda, navodeći da će "temeljna istraga pokazati da postoje preduslovi za nastavak rada fabrike".

Okružni sud iz Vanersborga odbio je pre dve nedelje takav Saab-ov zahtev, naglašavajući da Saab nije u stanju da prikupi potrebna sredstva.

Saab ima financijskih poteškoća od kako ga je kompanija General Motors 2010. prodala kompaniji koja se sada naziva Swedish Automobile. Proizvodnja u Saab-ovom pogonu obustavljena je veći deo godine, jer je kompanija imala teškoća u plaćanju dobavljača i zaposlenih.

Ovom odlukom sud je dozvolio autoproizvođaču sa sedištem u Trollhattanu reorganizaciju uz zaštitu od poverilaca. U procesu reorganizacije, koji će trajati tri meseca ali može biti i produžen, švedska vlada će isplaćivati plate Saabovim radnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik